tiistai 24. toukokuuta 2011

Totuttelua

Jos aika meni Ausseissa ihan älyttömän nopeesti, niin kyllä se menee täällä kotonakin! Nää muutamat päivät on ollu vaan niin älyttömän ihania, oon nauttinut ihan joka hetkestä :) On ollu ihan huippuu tavata ystäviä, tulla ja mennä vaan! Henrykin tuli takaisin parin kuukauden työharjottelustaan Espanjasta ja nyt ollaan kaikki koolla taas. Nää päivät on oikeestaan menny ihan vain orientoituessa tähän kaikkeen.. Tuntuu niin hassulta, että kotiinkin pitää taas tavallaan "tutustua" uudelleen. Ihan siis joissain perusasioissakin, esimerkiksi kun tyhjensin tiskikonetta niin muutaman kerran tuli ihan sellanen blackout et mihin ihmeeseen tää vispilä tai veitsi kuulukaan :D Nopeesti tähän kyllä totta kai tottuu, mutta joissain asioissa on vielä vähän hakemista. Niin ja entäpä sitten tuo liikenne?! Eilen taas kyllä loistin, kun menin liikenneympyräänkin ihan aussilaisittain, en onneks väärällä kaistalla tai väärään suuntaan, mutta ei vissiin ollu nää suomalaiset vilkkusäännöt ihan hallussa :D No opetellaan, opetellaan...

Oon kerennyt muun muassa jo kerätä ja kuivata ekan satsin nokkosia, käydä kävelyllä läheisellä metsätiellä ja saunoa! Ai että, kun se tuntukin niin hyvältä pitkästä aikaa :) Oon käynyt ruokakaupassa ja suunnilleen hullaantunut ruuan Australiaan verrattuna todella halvasta hinnasta, soitellut kauempana asuville kavereille ja tullut iloiseksi kuullessani tutun äänen pitkän tauon jälkeen sekä tehnyt ihan mielettömiä löytöjä tänne Suomeen jättämieni vaatteiden joukosta!  Ihan laatuaikaa 24/7, siis.

Yks harmittava juttu tässä kotona olemisessa on se, että meillä on ihan sairaan hidas nettiliittymä! Siis oikeesti tarkotan tuota: esimerkiksi blogien kuvat ei lataudu ollenkaan ja vaikka Youtuben käytöstä voi vain kuvitella. Niin ärsyttävää! Myö ei kyllä asuta taajamassa, mutta kuitenkin sellasella paikalla, jossa vois olettaa olevan kunnon nettiyhteydet. Tätä hidastelua on kestetty jo turhan monta vuotta ja viime kesänä joltain operaattorilta jo lupailtiinkin, että tilanteen pitäis korjautua "kohta puoliin", mutta ainakaan tällä aikaa kun mie olin poissa niin ei oo kyllä tapahtunu yhtään mitään. Tään hitaan nettiyhteyden takia myös nää miun postaukset on kuvattomia, koska yhden kuvan lataamisessa menee noin 45 minuuttia, testasin kerran viime kesänä.

Henryn ylppäri- ja valmistujaisjuhlat on siis ens lauantaina, joten hommaa niiden valmisteluissa kyllä riittää (...sen minkä vain jaksas tehdä...) ja onkin oikeestaan ollu tosi kiva, että pääsee touhuilemaan kaikkea :) Juhlamekon ettimistä äitille, ikkunanpesijöitä, ulkokalusteiden maalauttamista, kutsujen kirjoittamista, tarjoiluiden suunnittelua, kukkien istuttamista... Huomenna mennään Henryn kanssa Joensuuhun valitsemaan ja tilaamaan kakkuja sekä hakemaan uusi telkkaritaso, torstaina meen kahden vuoden (:D) tauon jälkeen kampaajalle, ja kaikkee tuollasta kivaa! Ens viikolla ois tiedossa parit bileet jo ennen lauantain juhlia ja tuskin maltan oottaa :D

On ihan huippuu olla kotona!! <3

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen :) Mukavaa kun jaksat päivitellä blogia Australian jälkeenkin, koska sun kuulumisia on aina kiva lukea :) Toivottavasti päästään kuulumiset päivittelemään piakkoin myös livenä!

Pia

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tän sun blogin iha äskö ja luin noi sun kaikki postaukset hujauksessa! Aiva ihana blogi ja postaileha täällä suomessa ollessasikin :)
Vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä ja ihanaa kun uskallat olla oma itsesi, nää sun kirjoituksetki on ihanan aitoja!
Oon itekki suunnitellut lähteväni ausseihi auppariksi kuha valmistun, oli aiva mahtava lukea sun kokemuksia, tee vielä joku yhteeveto ajastasi ausseissa ja etukäteisvalmisteluista yms kaikesta hyödyllisestä;)
Ja toi sun perhe vaikutti just huipulta, ai että mäki haluan yhtä ihanan perhee ja just tolleen että saa mennä kummiski omia menojaki, ettei tarvi piikana olla!
Hei ja vielä postaileha kuvia siitä teijä aussi talosta, sun huoneesta, ja siitä teijä lähellä olevista paikoista kuvia :)

ps. tiiän et sulla on kiireitä ku oot just tullu suomee, mut silti toivoisin niitä suomi postauksiakin tulevan :)

Terkuin uusi lukija J! :)

Anonyymi kirjoitti...

hei miten ja mistä kautta löysit perheesi? :)

Anonyymi kirjoitti...

anna heii, herätys missä olet!?

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Löysin kanssa hiljattain sun blogin ja aivan ihana. Luin kaikki tekstit illan aikana =) Itsekkin toipuvana syömishäiriöisenä olen törmännyt monesti ongelmaan jolla monet läheiseni päätään vaivaavat suotta; superfoodit, terveelliset elämäntavat ym. näihin liittyvät jutut. Olen hyvin tarkka millaista tavaraa sisääni sullon ja kieltämättä olen oikea terveysintoilija ihan muiden kyllästymiseen asti, mutta tuntuu että kaikki pitää sitä sairautena. Argh! =( Kiva oli siis törmätä teksteissäsi myös sinun ruoka juttuihin, jotka aikalailla kuulosti tutuille! Itsekkin innostuin Aupair hommasta niin että saapi nähdä lähdenkö rapakon toisellepuolen...? =)

Anonyymi kirjoitti...

Sun sahkopostissa on pari kysymysta :)

Anna kirjoitti...

Pia, yritetään treffata kesän aikana! :) Voitais vaikka soitella tässä joku kerta ja sovitella aikataulujamme yhteen.

J, suomipostauksia alkaa tosiaan tulla nyt tiiviimpään tahtiin :) Kiva, että blogi miellyttää ja toivottavasti jaksat lueskella jatkossakin!

Anonyymi, löysin perheeni aupairworld.net-sivuston kautta. Suosittelen! :)

Anonyymi, täällähän minä!

Anonyymi, tuo on niin totta ja pistää ärsyttämään ihan älyttömästi! Oon ottanu sen linjan, että vastaan noille ruokavaliostani kommentoijille aina "viileän ystävällisesti" ja suosittelen samankaltaista ruokavaliota heillekin. Herrajumala, oon jo aikuinen ihminen ja kaikkien noiden sh-kiemuroiden jälkeen todellakin tiedän minkälainen ravinto on itselleni parasta.

Suosittelen au pair -vuotta todella lämpimästi! :)

Anonyymi, tuossa uusimmassa postauksessa onkin vastauksia :) Sori, että kesti näin luvattoman kauan!