keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Comeback

Moikka kaikille pitkästä aikaa! :) Vihdoinkin, vihdoinkin, vihdoinkin mie oon päässy taas parempien nettiyhteyksien ääreen ja sen myötä motivaatio bloggailua kohtaan on taas palannut! Tai siis miulla on kyllä ollut ihan kamala polte kirjottaa kaikki nää viimeiset viikot kun ette oo kuulleet miusta mitään, mutta edelleen se meijän maailman hitain netti ei oo tarjonnu siihen kovin hyviä puitteita. Miulla siis alko tänään virallisesti kesätyöt (tai no viime viikon olin jo "orientoitumassa" ja maanantai sekä eilinen oltiin yrityskierroksilla maakunnassamme) ja tässä miun työpisteessä miulla on käytössä oma kone ja netti, joten nyt voinkin sitten kirjotella aina vaikka sillä välillä kun tässä on hiljasta eikä käy asiakkaita :)

Jos tässä nopeesti koitan tiivistää kolme viime viikkoa, niin ne on ollut juhlaa, työtä, auringonottoa, kavereiden tapaamista, NAUTTIMISTA! Siis varsin ihanaa aikaa, nyt joudinkin jo ihan hyvin töihin, kun ulkolämpötila tippui parillakymmenellä asteella ja taivas on täysin harmaa. Miulla on niin onnellinen olo olla kotona, että jaksan toistella sitä joka ikinen päivä :) Eikä tää tarkota sitä, ettenkö ois ollu onnellinen myös Australiassa, vaan että miulla on sieltä tosi kivoja muistoja ja samalla on tosi kivaa olla kotona = ihanaa!

Miulla on ihan älyttömästi kommentteja vastaamatta ja aion hoitaa senkin homman kuntoon tässä tään päivän aikana. Sen lisäksi oon saanut sähköpostiin kysymyksiä Ausseihin liittyen ja ajattelin, että voisin vastata niihinkin nyt ihan yhteisesti tässä samassa postauksessa, koska uskon et nuo samat kysymykset voi askarruttaa monia Ausseihin matkustavia.

Miten pankkitilin avaaminen tarkalleen hoituu?

Pankkitilin avaaminen hoituu niin, että kävelet mihin tahansa pankkiin ja kerrot, että haluat avata pankkitilin - so simple. Ne kyselee ainakin passia, joten se kannattaa varata mukaan. Sen lisäksi sulla pitää olla esittää niille osoite, johon ne voi lähettää sitten sun pankkikortin, tunnukset jne.


Millainen kännykkäliittymä sulla on siellä, sellainen pay as you go -juttu vai mikä? Miten se hoitui?

Hmm, miulla oli sellanen ihan "tavallinen" liittymä niin kuin Suomessakin, että laskut tuli sen perusteella minkä verran olin soitellu, tekstaillu jne. Kannattaa muuten varautua siihen, että kännykän käyttö on Ausseissa tosi kallista ja puhelin ei kuulu ihan joka paikassa.

Koska tuun todennäköisesti matkustamaan Sydneyyn varmaan parikin kertaa vuoden aikana, niin mitkä nähtävyydet kannattaa enemmän tai vähemmän ehdottomasti käydä kattomassa? Oisko sulla suositeltavana mitään sydneyläisiä hyviä ostoskeskuksia, vaateketjuja, muita kauppoja, ravintoloita yms.?

No totta kai nää kaikki perus Oopperatalo, Harbour Bridge, Bondi, Manly yms. Kauppoja ja ravintoloita siellä on niin älyttömästi joka kulman takana, että on hankala suositella mitään tiettyjä. Ja muistutan vielä siitä, että Sydney on ihan älyttömän iso kaupunki, että siellä oikeestaan kaikki kivoimmat paikat on sijoittunu ihan muualle kuin siihen itse cityyn, ja sitten joutuukin jo ottamaan junan tai bussin nimittäin välimatkat on tosi pitkiä! Sydneyssa saatatat matkustaa vaikka reilun tunninkin omalla autolla (eikä siihen tarvita edes ruuhkaa) ja oot silti vielä saman kaupungin sisällä.

Ootko ollenkaan käyttänyt terveydenhoidon palveluja siellä? (Miten asiat hoitui? Oliko sulla ostettu terveysvakuutus tms. Suomesta?)

Medicare-kortin hommasin ja suosittelen sitä kaikille, mutta en käyttänyt terveydenhoidon palveluita. Miun on pakko myöntää, et en oikein muista noita vakuutusjuttujani et en edes oo varma et mikä vakuutus miulla oli vai oliko ollenkaan :D Vois muuten tarkistaa tuon homman ihan noin niin kuin muutenkin..

Mitä kaikkea sulta kyseltiin, kun saavuit maahan? Mietyttää vain tuo, että kun Working Holiday -viisumilla ei sais työskennellä samalla työnantajalla enempää kuin kuusi kuukautta...

Hmm, ei multa kyselty mitään ihmeellistä, ei taidettu oikeestaan kysyä yhtään mitään :D Eikun ainiin, kyllähän ne kysy et mitä oon tulossa tekemään sinne. Sanoin että tapaamaan tuttaviani. Lastenhoidosta ÄLKÄÄ KOSKAAN IKINÄ MILLOINKAAN mainitko sanallakaan siinä maahantulotiskillä Ausseihin saapuessanne! Niin ja miusta nuo kaikki pelottelut noista kaikista kysymyksistä yms. on aika turhaa, en nimittäin ainakaan ite kuullu et kukaan Ausseissa tapaamistani tyypeistä ois joutunu mihinkään erikoiseen syyniin.

Satutko tuntemaan ketään Melbournesta?

Jep, tunnen Melbsistä pari tyyppiä, joihin tutustuin Balilla :)

Toivottavasti noista vastauksista oli edes jotain hyötyä ja kysymyksiä Ausseihin liittyen saa toki edelleenkin laittaa, vaikka en enää sielläpäin maailmaa vaikutakaan :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi lastenhoidosta ei kannata mainita?

Anna kirjoitti...

Anonyymi, se on kai jotenkin "laitonta" jos menee tekemään au pair -tyyppisesti. Ainakin näin miuta ohjeistettiin ja jostain nettisivuilta luin. Harmi, etten muista enää että mistä kun olisin voinut linkata sen saitin tännekin..