maanantai 20. kesäkuuta 2011

Raakaa

Lupailin tuossa perjantaina reseptiä parhaaseen ikinä maistamaani raakasuklaaseen, joten laitanpa sen tähän heti postauksen alkuun ettei jää keltään huomaamatta ;) Oikeesti mie niin suosittelen testaamaan tätä, maku on niin sanoinkuvaamattoman rikas, että ei kyllä oo yhtään ikävä mitään perus fazerinsinisiä!

1,5dl kylmäpuristettua kookosöljyä juoksevana
0,5dl kaakaovoita juoksevana
1dl cashewpähkinöitä rouheena
1dl cacaonibsejä
2rkl hunajaa
1rkl macajauhetta
4 kukkurallista teelusikallista tummaa kaakaojauhetta (mieluiten raakaa)
3tl kanelia
muutama tl mustikkarouhetta
hyppysellinen sormisuolaa
kuivattuja karpaloita
kuivattuja aronioita

Valmistusohje on lyhyt ja yksinkertainen: laita kookosöljy ja kaakaovoi sulamaan vesihauteeseen ja rouhi sillä aikaa cashewpähkinät ja cacaonibsit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sekoita kaikki muut ainekset rouheen sekaan ja yhdistä juoksevaan kookosöljyyn ja kaakaovoihin. Kaada seos esimerkiksi laakealle lautaselle/pienelle vadille ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen kohmettumaan, odota noin tunti riippuen suklaan paksuudesta ja räjäytä makuhermosi tällä mahtavalla energiaboosterilla! (Suklaakonvehteja saat kaatamalla seoksen esimerkiksi jääpalamuotteihin tai niihin konvehtirasioissa oleviin muoviosiin, joissa ne suklaat aina on.)


Viikonloppu meni muutenkin aika raaoissa tunnelmissa, kun innostuin idättämisestä ja testailin taas muitakin uusia raakareseptejä :) Astiakuivauskaapissa on nyt tulossa sekä mungpapuja sekä vihreitä linssejä, huomenna pääsen varmaankin niitä jo hyödyntämään. Lauantaina tein pääruuaksi pastaa kesäkurpitsasta ja kastikkeeseen tuli muun muassa avocadoa, kukkakaalia, porkkanaa, herkkusieniä...nam! Eilen raakailua edusti sitten raw-meiningillä tehty omppupiirakka, ihan mieletöntä sekin! :) Tuli todistettua taas kerran se, että raakaruoka ei ole sama asia kuin pelkkä salaatti, ja että kylläisen olon voi saada muutenkin kuin vain lämmitettyjä ruokia syömällä. Ja kun kaupan päälle tulee vielä energisempi olo kuin "perusruuista" koskaan, niin tuskinpa tästä on enää paluuta entiseen. Toki miun ruokavalioon kuuluu vielä hieman muutakin kuin pelkkää raakaa, mutta aika häviävän pieni osa.

Mut mikä tästä viikonlopusta teki ihan mielettömän niin oli Elinan käynti lauantai-iltana! :) Istuttiin monta tuntia, juteltiin, muisteltiin lapsuuttamme kun about asuttiin toistemme luona kaikki kesät, NAURETTIIN, saunottiin - oli taas ihan paras ilta! Enkä vieläkään voi käsittää et miten miulla voi olla ympärillä tuollasia Elinan kaltaisia ihmisiä, oon kyllä todella etuoikeutetussa asemassa <3

Eilinen oli sitten vähän vetämätön päivä, mutta olipa kyllä tosi kiva ihan vain löhötä sohvalla ja tehdä ristikoita ja nauttii kaikesta kiireettömyydestä :) Nyt jaksaa muutaman päivän odotella juhannusta ja fingers crossed säätiedotteet ei pitäis paikkaansa ja aurinko päättäiskin tulla esille!

Ei kommentteja: