maanantai 16. toukokuuta 2011

Farewell weekend

Otsikon mukaisesti tää mennyt viikonloppu oli kyllä jo aika täynnä lähdöntunnelmaa.. Eiliseksi suunniteltu farewell lunch tosin muuttui lauantai-iltaiseksi farewell dinneriksi, mutta yhtä hauskaa oli varmasti silti. Naapurit tuli meille ja oli kyllä tosi rento ja kiva tunnelma, jotenkin noitten kanssa tulee aina sellanen olo et ihan niinkun hengailis vaan kavereiden kanssa :D Siinä vierähtikin taas useempi tunti syöden, höpötellen, nauraen...ihan parasta! Totta kai puheenaiheena oli myös miun kotiinlähtö, ja jotenkin tuli sellanen olo et äää voiko tää olla totta. Sain tosin vielä huomiseks tiistai-illaks babysittauskeikan naapuriin, joten ei jouduttu vielä sanomaan hyvästejä. Eikä kyllä sen puoleen, pakko miun on varmaan vielä torstainakin käydä sanomassa niille ainakin ihan pikaheipat kunhan Nelly on tullu koulusta kotiin :) Tosin Shaunia en nää enää, kun se on lähdössä nyt muutamaks päivää Melbourneen. Siinä kun sanottiin moimoit, niin miula tuli ihan automaattisesti et: "See you!" Sit tajusin, et ainiin... Oli pakko lisätä, että: "I mean I really hope we'll meet again!" No, ainakin Nelly ilmotti jo joku aika sitten tulevansa Suomeen viimestään miun häihin - sanoin kyllä, että pitäis vissiin se mies löytää eka et tule vaan ihan suosiolla jo vaikka aiemminkin ;)


Pakko muuten tähän väliin vielä kirjottaa ylös yks Nellyn lohkasu... Mie join pitkästä aikaa lasillisen skumppaa lauantai-iltana, ja kun naapurit tuli meille niin olin istumassa sohvalla ja Nelly juoksi suoraan ovelta miun syliin. Siinä sitten halittiin ja kohta e tajus miun lasin siinä olkkarin pöydällä: "Anna, are you really drinking that wine?!" (Oon sanonut Nellylle, että en juurikaan käytä alkoholia ja sehän pitääkin täällä ihan paikkaansa - Suomen tavoistan en sitten ookaan maininnu sille mitään ;D) "Yes, but I think this is gonna be my only drink tonight!" "Oh well, don't worry. My mum is drinking wine everyday!" Ei tää näin kirjotettuna edes kuulosta mitenkään erityisen hauskalta, mutta tuossa tilanteessa tuo oli jotenkin vaan niin osuva kommentti ja kun tuosta Jon viininsiemailusta on ollut puhetta joskus aiemminkin ;) Ei se siis oo mikään alkoholisti, vaan ihan vain viinifriikki :)

 
Kattokaa kun se rapsuttaa tuota kaveriaan :)

Eilen vuorossa olikin sitten Taronga Zoo, jonka M sanoi olevan ihan must see -juttu kun kerran Sydneyssa on :) Sitähän se kyllä olikin, ihan jo pelkkien hulppeiden maisemienkin takia! (Äiti ja Kyösti, don't worry, though! Nähtiin varmasti yhtä hienoja maisemia teijänkin kanssa vaikkei tuolla Tarongassa käytykään ja säästetiin ihan kiskurihintanen 44 dollarin pääsylippu!) Lähdettiin eläintarhaan jo heti kymmenen jälkeen aamulla ja kello olikin puoli neljä ennenkun oltiin takasin kotona. En oo mikään erityinen eläintarha- tai yleensäkään eläinfani, mutta olihan tuolla ihan kiva käydä :) Erityisen viihtysäks miusta tuon Tarongan teki se, että siellä ei ollut vain häkkiä häkin vieressä, vaan välillä oli sellainen olo niinkun ois kävellyt ihan normaalissa puistossa. Vaikka eläinten oloihin on selvästi panostettu, niin en kuitenkaan voi sille mitään et aina tekee vähän pahaa kattoa eläimiä suljettuna rajatulle alueelle :( Entistä enemmän tuli sellanen olo, erttä ois niin siisti päästä jollekin safarille Afrikkaan, ajella jollain Jeeillä pitkin savanneja ja nähdä norsuja, leijonia, seeproja ja kaikkia muita ainakin näin suomalaisittain eksoottisia eläimiä ihan niiden autenttisissa elinympäristöissä.

Maisemia zoosta


Niin ja mitäs se eilinen ois ollut ilman perinteisiä sunnuntaitreffejä Sanelman kanssa? No ei niin mitään! Päivällä kerkesin laittaa jo Sanelmalle viestiä, että apuapuapua, ei voi olla totta jos ei enää keretä näkemään! Miulla on nimittäin tää viikko torstaihin asti tosi kiirettä, kun M aloitti tänään uudet työt, S joutuukin lähtemään kai jo nyt alkuviikosta Shanghaihin, pitää tehdä kotitöitä... Niin ja tosiaan se pakkaaminenkin, aivan. Onneks saatiin sitten sumplittua aikataulut yksiin niin, että treffattiin illalla parisen tuntia teen merkeissä Chatswoodissa :) Harmi ettei kamera tullut mukaan, ois nimittäin saanut tuo meijän "sunnuntaitreffien teegalleria" taas uuden otoksen joukkoonsa :D Mie en vaan voi sanoin kuvailla, miten ihana Sanelman kanssa on vaan istua kahvilassa ja jutella :) Vaikka eilnkin olin tosi väsy, niin ihan kummasti piristyin heti kun vaan näin Sanelman vilkuttelemassa liukuportaiden päässä. Ihana tyttö, jota tulee kyllä niin kova ikävä! <3 Mutta ens talven Thaimaa-suunnitelmat on ainakin miun päässä jo niin vahvoina, että ehkä tuollasenkin ikävän niiden voimalla jaksaa. Jos the worst case scenario nyt toteutuu, niin ei keretä enää näkemään täällä Sydneyssa :(




Mut joo, nyt oikeesti tuo pakkaaminen... Mistä tätä kaikkee romua on kertynyt näin paljon? Mitä raaskin heittää pois? Pesenkö pyykkiä jo tänään ja huomenna, vai ootanko keskiviikkoon asti? Mitkä vaatteet on painavimpia, eli mitä miun kantsii pakata käsimatkatavaroihin kirjojen lisäks (tähän tarviin ihan oikeesti apua, että laittakaa vinkkejä tulemaan!!)? Vaikka oonkin ihan täpinöissäni kotiinlähdön suhteen, niin silti tuo pakkaaminen on aina jotain, mitä en osaa aottaa kuin vasta ihan viimetipassa.


ps. Miulla on taas rästissä luvattoman moniin Facebook- ja sähköpostiviesteihin vastaaminen ja pahasti näyttää siltä, että nyt ei kyllä irtoo paljookaan aikaa noihin. MUTTA, miulla on tosiaan se kahdeksan tunnin välilasku Pekingissä ja jos Google puhu totta, niin siellä pitäis olla turvatarkastuksen jälkeen kansainvälisellä puolella ilmanen wi-fi. Mikäli näin on, niin sitten miulla ei ookaan muuta kuin aikaa vastailla vielä viimehetken kuulumisia teille kaikille! :) Tätä blogia pyrin päivittämää sen takia, että tään kautta kuulumiset menee kuitenkin niin monelle yhtäaikaa - blogi ei siis mene missään nimessä teijän rakkaitten viesteihin vastaamisen edelle jos mietitte siellä, että kyllä blogille löytyy aikaa, mutta meille ei... Nyt on siis huono omatunto karisteltu pois, ja sanonpahan vielä kerran et siitä huolimatta, että viesteihin vastailussa miulla kestää iha luvattoman kauan, niin en oo unohtanu teitä ja ootte miulle tosi tärkeitä! <3

2 kommenttia:

pallolintu kirjoitti...

Moi!

Sun blogi on huippu, oon lueskellu tässä ihan muutaman viikon aikana melkein kaikki sun aussivuoden postaukset. Oon ite lähdössä nyt syyskuussa au pairiksi sydneyyn Suomaiseen perheeseen, johon oon jo täällä Suomessa tutustunu.

Oon lähdössä poikaystäväni kanssa ja vaikka hän ihana onkin, en ihan koko aiikaa halua vain hänen seurassa viettää (asutaan omassa asunnossa, jonka saadaan perheen kautta):D:D Miten löysit muita au pair-kavereita?

Osaatko yhtään sanoa, miten kauan menee kun oppii ajamaan vasemmanpuoleisessa liikenteessä? Kiitos jos ehdit vastata ja onnea Suomeen paluun kanssa :)!

Anna kirjoitti...

pallolintu, kiitos kivasta palautteesta ja onnea aupparipaikasta! :)

Kavereita löytää helposti esim. Facebookin "Sydney au pairs" -ryhmästä, ja sitten sydneyexchange.com.au -sivusto on myös aika näppärä (kunhan vaan muistaa klikata siitä hausta sen "kaveri"jutun, niin ei tule mitään senssi-ilmoituksia :D). Muutenkin kun vaan jaksaa ite olla aktiivinen, niin kavereita löytyy ihan takuulla! :)

Hmm, itelläni meni totutellessa vasemmanpuoleiseen iikenteeseen ehkä pari päivää.. Se on yllättävän helppoa, kun menee vaan muun liikenteen joukossa niin ei se edes tunnu niin kummalliselta :) You can manage it!

Odotan kyllä tosi kovasti kotiinpaluuta, ja samalla toivottelen sulle oikein ihanaa Aussiaikaa! :)