keskiviikko 2. helmikuuta 2011

I can still smell the smoke

Kyllä täällä nyt tapahtuu! Tuntuu, että luonnonvoimat koettelevat Australiaa ja erityisesti Queenslandia ihan uskomattoman raa’alla kädellä. Ensin tulvat, nyt sykloni, kuka tietää mitä seuraavaksi.. Onneksí täällä New-South Walesissa on selvitty ilman noin pahoja tuhoja, mutta kieltämättä kyllä mietityttää että onko sekin vain ajan kysymys milloin täälläkin saadaan pelätä.

Mutta ettei ihan ilman mitään olisi täälläkään elelty, niin eilen ihan meidän vieressä oli tosi iso bushfire. M sanoi, että se oli suurin, jonka hän on tässä lähistöllä nähnyt. Oltiin ajamassa vA:n kanssa koristreeneihin ja yhtäkkiä ulkoa alkoi tulla voimakas savun haju. Muutaman metrin päässä roihusikin jo, mutta liekit oli tuossa vaiheessa vielä aika matalat. Itseasiassa oltiin varmaan ekojen joukossa paikalla, koska paloautojakin oli tuossa vaiheessa vasta yksi ja palomiehet siinä (mielestäni turhankin!!) leppoisan näköisesti vasta asentelivat varusteitaan. Parin tunnin päästä kotiin tullessamme olikin jo mentävä kiertotietä - tuo samainen Delhi Road oli nyt suljettu, sadoittain autoja jumissa ja poliisit ohjaamassa liikennettä.

Kun ilta pimeni, bushfiren massiivisuus paljastui ihan kunnolla. Metsän keskeltä kajasti punainen valo ja palomiesten ja poliisien huutoja kuului joka suunnalta. Siis niin lähellä meitä tuo palo oli, että kuulin omaan huoneeseeni heidän äänensä. Kymmenen jälkeen mentiin vielä tuohon meidän ihan vieressä olevan golfkentän laitaan katsomaan meininkiä, ja kyllähän tuo maisema oli aika sykähdyttävän näköinen. Tältä etäisyydeltä paloa oli vielä jollain tavalla “mahtava” katsella, mutta olisi kyllä varmasti ollut ihan eri fiilikset jos liekit olisivat lyöneet ihan omien silmien edessä.


Tähän kuvaan en todellakaan saanut taltioitua maisemaa todellisen näköisenä. Harmi, että kuvassa tuo palo näyttää lähinnä siltä kuin oisin kuvannut jotain pientä iltanuotiota.. Mutta kuvitelkaa tuo punainen alue noin kaksikymmentäkertaisena ja siihen vielä sellainen juhannuskokon rätinä moninkertaisena, niin saatatte päästä tunnelmaan edes jollain tasolla.

Tänään tässä meidän päällä on lentänyt taukoamatta helikoptereita, jotka pudottaa “waterbombseja” ja ulos on pystytetty paljon “Extreme fire ban“ -kylttejä. Savu haisee eilisen jäljiltä vieläkin, mutta uusia paloja ei onneksi ole ainakaan vielä syttynyt!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anna! Katsotaanpas jokohan minäkin saisin viestin tulemaan sinulle. Melkoiset ovat luonnon mullistukset siellä, liikaa vettä ja liikaa tulta. Kaikesta huolimatta siellähän on todellakin mielenkiintoisia matkailukohteita ja nähtävyyksiä. Mielenkiintoista on käydä lukemassa tekstejäsi ja olla edes ajatuksissa ja mielikuvituksessa kokemassa erilaisia sattumia ja tapahtumia. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle jatkossakin! :) Toivottelee Laivalinna

Anna kirjoitti...

Kyllä aika kovalla kädellä nyt Australiaa koetellaan.. Pitää vain toivoa, että nää olis nyt jo tässä! Miulle kelpais ihan hyvin pelkkä aurinko noitten luonnonvoimien osoitukena ;)