sunnuntai 6. helmikuuta 2011

40°+

Eka tavallinen ”työviikko” sitten joulukuun puolivälin alkaa olla nyt päätöksessään. Tuntu niin hassulta, kun pojat meni pitkästä aikaa kouluun ja samalla myös kaikki harrastukset jatku taas. Ja mikä on se hiljaisuus ja täysin oma rauha, jotka vallitsevat täällä kotona päiväsaikaan?! Muutaman viikon kun kerkesin tottua siihen, että täällä kuulu jatkuvasti telkkaria, musiikkia, youtubevideoita, x-box -pelejä ja poikien ääntä sekaisin ja päällekäin koko ajan. Oon kyllä nauttinut tään viikon aikana kun oon saanut olla päivisin ihan omissa oloissani, mutta samalla on kyllä kasvanut ikävä etenkin Nadjaa, Franzia ja Veraa kohtaan! Tytöt kun jättivät Sydneyn heti uudenvuoden jälkeen: Nadja ja Franzi ovat tällä hetkellä Melbournessa ja Vera Perthissä. Mie kaipaisin täällä seuraa, mutta jotenkin uusien kavereiden ettiminen tuntuu niin hirveen työläältä, kun pitää alottaa kaikki taas alusta ja kun noitten tyttöjen kanssa kerkes syntyä niin tiivis verkko.

Tällä viikolla on tosiaan paukuteltu noita tään kesän ennätyshellelukemia joka päivä! 40 astetta on ylittynyt reippaasti joka päivä ja kuumuus on alkanut olla jo sitä luokkaa, ettei ulkona hirveämmin oo tehny mieli olla. Takapihalla kävellessä on pakko pitää kenkiä, koska laatoitus polttaa jalkoja, autonrattiin on tosi vaikea koskea, kun se polttaa käsiä ja tuuli tulee sisämaasta eli ei vilvoita yhtään. Mutta en valita, oonpahan nyt saanu ainakin sitä aurinkoa ja lämpöä mitä tulin täältä hakemaan! :) Ja onneks meillä on air con, koska ilman sitä tää elo ja olo vois olla täyttä tuskaa.

Yksi hyvä esimerkki noista helteistä on eilinen, kun nA:lla oli tennisturnaus. Mentiin kentille yhden aikaan, mutta lämpötila oli 44 astetta, joten pelit oli peruttu ja siirretty illalle. Täällä ainakin noiden junnujen peleissä 36 astetta on se raja, jolloin pelit on cancelled. Illalla sitten uusi yritys, mutta vielä puoli seitsemän aikaan kentällä oli 41 astetta! Mutta koska aurinko oli just laskemassa ja kentät olivat osittain jo varjossa, niin pelaajat sai päättää ite jäävätkö pelaamaan vaiko eivät. NA jäi lähes kaikkien muiden poikien tavoin pelaamaan, mutta kuuma kyllä tuntui tulevan. Pelit venyivät melkein iltakymmeneen, jolloin silloinkin oli vielä 35 astetta lämmintä. Oli kyllä ihanaa, kun vielä noinkin myöhään pärjäsin pelkällä kevyellä mekolla sekä tenniskatsomossa että dinnerillä ulkoilmaterassilla :)

Tuo helle rajoittaa aika paljon omaa liikkumista, ja oonkin tässä viimepäivinä vähän katellut eri kuntosalien hintoja ja tuntitarjontaa. Tekis mieli liittyä johonkin ja päästä liikkumaan ilmastoituihin sisätiloihin, mutta täällä tuo(kin) huvi on niin älyttömän kallista! Sen lisäks kaikkiin paikkoihin pitäis ostaa vähintään puolen vuoden tai vuoden jäsenyys ja siinähän ei nyt miun kohdalla ois mitään järkeä. Sen lisäks ärsyttää, että missään noilla sivustoilla ei lue hintoja suoraan, vaan pitää täyttää lomake ja sitten ne soittaa sieltä ja Firtness Firstiltä ja muutaman puhelun saaneena voin vain todeta, että enhän mie kerkee saada niitten nopeesta aussienkusta mitään selvää. Ehkäpä ens viikolla ryhdistäydyn ja meen käymään jossain salilla ihan paikan päällä ja yritän neuvotella jonkun sopuhintasen diilin näille kuukausille, jotka miulla on täällä vielä jäljellä.

ps. Tässä parin tunnin sisällä lämpötila on tippunut noin 20 asteella: nyt ulkona on 22 astetta. Totally freezing!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, jännää et siel pysyy lämpötila myöhään illallakin niin korkeana! Siellä polttaa auton ratti, täällä ei voi koskee rattiin koska se on ku jääkalikkaa pitelis :D 40 on kyllä jo sellainen helle että on vaikea kuvitellakaan.. Ei muuta ku jätskiä sit vaan ;)

Haleja Pohjoisesta,
<3 Pia

Anonyymi kirjoitti...

Siellä taitaa kaikki olla vähän yläkanttiin, niin säät, kuin hinnatkin :) Oletko nähnyt siellä minkäänlaisia uima-altaita? Olisi ihan hyvä liikuntamuoto uinti, nimittäin helteellä. Vinkiksi vain täältä lumikinosten valtaamasta maanosasta! :) Rutistuksia, Laivalinnna

Anna kirjoitti...

Pia, täällä on ollu tällä viikolla "vain" ~25 astetta lämmintä ja tuntuu ihan älyttömän kylmältä noiden viimeviikon helteiden jälkeen.. Kyllä se sielläkin kohta kevääks ja lämpimämmäks muuttuu! :)

Laivalinna, uima-altaita on kyllä, mutta niihinkin kertaliput on ihan ylihinnoittuja (noin 18 dollaria per kerta). Nyt tuolla Fitnessillä on onneks mahdollisuus uidakin tuolla "könttähinnalla" :)